Nieuwe modellen

BMW M5 CS: de snelste van allemaal

De nieuwe BMW M5 CS is een feit. Groot nieuws, want het gaat om de krachtigste én de snelste productie-BMW ooit. Hij is ook lichter dan een standaard-M5, maar daarom nog geen pluimgewicht.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 27/01/2021 | Leestijd: 2 min

BMW heeft vanaf nu dus drie versies van de M5 in het gamma: de M5 (600 pk), de M5 Competition (625 pk) en de M5 CS (635 pk). Wat het geleverde koppel betreft, is er geen verschil (750 Nm), maar de CS-versie is met zijn 1,9 ton en dankzij onder andere carbonkeramische remmen en een motorkap uit carbon wel 70 kg lichter dan de ‘Competition’ en daardoor ook sneller uit de voeten. Concreet: het sprintje van 0 tot 100 km/u duurt 3,4 seconden met de M5, 3,3 tellen met de M5 Competition en een ronde 3 met de M5 CS die zopas werd voorgesteld. Toppen doet het pk-monster aan een (begrensde) 305 km/u. De CS hangt ook lager bij de grond dan het eerste duo en is versierd met onder meer goudkleurige wielen, een gele lichtsignatuur en luchthappers in de motorkap.

M5 CS hood

Advertentie – lees hieronder verder

Ter herinnering: alle M5’s worden aangedreven door een 4,4-liter V8 met dubbele turbo en als bestuurder kan je hem zo instellen dat ze vier- of achterwielaangedreven zijn. Voor de minder geoefende chauffeurs raden we het eerste aan. De CS zal in de lente van dit jaar op de markt verschijnen.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie