Nieuwe modellen

Cupra is vandaag een volwaardig merk

De sportieve Cupra tak van Seat staat voortaan op eigen benen, want het is een volwaardig merk geworden dat de meest sportieve modellen van de Spaanse constructeur zal commercialiseren. Naar aanleiding hiervan, zal het merk in Genève zijn eerste concrete model voorstellen: de Cupra Ateca.

Geschreven door Gert Verhoeven | 23/02/2018

“CUPRA wordt een eigen entiteit die eigen voertuigen kan bouwen in samenwerking met Seat. Het is echter de bedoeling om te groeien en onafhankelijker te worden. Naar aanleiding van dit initiatief, koos Seat 260 verdelers in Europa om dit nieuwe merk te verkopen”, aldus het persbericht.

Deze Ateca is het eerste model dat het nieuwe Cupra-logo zal dragen op het radiatorrooster. Deze potige versie van deze compacte SUV krijgt een 2.0 TSI-motor met 300 pk onder de motorkap in combinatie met een DSG 7 transmissie en 4Drive vierwielaandrijving. Met dat vermogen spurt hij in 5,4 seconden van 0 tot 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 245 km/u.

Cupra toonde ook al de nieuwe Leon TCR, die dit jaar in hetzelfde kampioenschap zal aantreden als de Seat (!) Leon Cupra R ST, de exclusieve breakversie van de Cupra R.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook