Nieuwe modellen

De nieuwe Ford Focus helemaal bloot

We krijgen eindelijk de eerste officiële foto’s van de vierde generatie Ford Focus te zien. Van dit model komt er een ST-versie, een Active crossover en een erg luxueuze Vignale, in afwachting van de te duchten RS.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 10 apr. 2018 | Leestijd: 2 min

Op esthetisch vlak zorgt de Ford Focus voor een grondige evolutie in vergelijking met de vorige versie, hoewel bepaalde details – zoals het grote radiatorrooster – behouden blijven. Het geheel oogt echter dynamischer met een meer hoekige motorkap en we zien ook grotere full LED koplampen. Achteraan oogt de Focus veeleer klassiek.

Binnenin zien we een 8 inch groot aanraakscherm in de vorm van een tablet zoals dat eerder in de Fiesta te zien was. De Focus kan ook rekenen op een head-up display (een Europese première) en een bijzonder volledige veiligheidsuitrusting.

Advertentie – lees hieronder verder

Ford voorziet vanaf de standaardversie instelbare rijmodi en belooft een koetswerk dat 20% extra torsiestijfheid biedt. Achteraan werd de vering aangepast, waardoor deze nieuwe Focus nog dynamischer zal reageren.

Onder de motorkap vinden we de 1.0 EcoBoost benzinemotor die 85, 100 of 125 pk levert. Er is ook de nieuwe 1.5 die 150 of 182 pk sterk is. Op diesel is er keuze uit de 1.5 met 95 of 120 pk en er komt ook een tweeliter die 150 pk levert. De krachtigste motorisaties worden aan een nieuwe transmissie met achter versnellingen gekoppeld.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon