Nieuwe modellen

Deze pick-up is 100% elektrisch en bliksemsnel

Het autosalon van Los Angeles werd door de nieuwe autoconstructeur Rivian uitgekozen om een elektrische pick-up voor te stellen. Een lokale aangelegenheid, aangezien het merk in Californië is gevestigd.

Geschreven door Joris Bosseloo | 30/11/2018

Met de R1T wil Rivian vooral Tesla voor zijn, de bekendste producent van elektrische wagens ter wereld. Dat eveneens Californische merk had al aangekondigd een elektrische pick-up te willen bouwen.

Rivian interior

De R1T is voorzien van vier elektrische motoren en wordt geleverd met een keuze uit verschillende batterijpakketten, gaande van 105 kWh (370 km rijbereik) over 135 kWh (480 km) tot 180 kWh (640 km). Het belooft alvast een zéér spannende pick-up te worden: Rivian spreekt van een sprinttijd tot 100 km/u die maar 3 seconden in beslag neemt. Vergelijkbaar met de krachtigste Tesla’s, met andere woorden.

Rivian

Praktisch is deze ecologische pick-up natuurlijk ook. Onder de kap vooraan is plaats voor 350 liter bagage en achteraan in de cabine heb je ook nog eens 330 liter vrije ruimte ter beschikking. Bovendien kan zijn laadbak 800 kg aan en kan hij tot 5 ton (!) slepen.

Rivian rear

In de VS zal de R1T vanaf 2020 te koop worden aangeboden. Startprijs? 69.000 dollar of omgerekend 61.000 euro. Verwacht wordt dat het nieuwbakken merk ook naar andere landen en werelddelen zal uitvoeren. Bovendien blijft het niet bij een pick-up; Rivian heeft in LA ook namelijk ook een SUV laten zien, die R1S heet.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's