DS3 Crossback vs Audi Q2: welke compacte premium-SUV kiezen?

Op zoek naar een kleine premium-SUV? Dan is er bijvoorbeeld de nieuwe DS3 Crossback. Maar is dat wel een geduchte tegenstander voor de Audi Q2? Even de feiten vergelijken…

DS3 Crossback vs Audi Q2: welke compacte premium-SUV kiezen?

In vergelijking met de flamboyante DS3 Crossback is de Audi Q2 traditioneel vormgegeven, vanbuiten maar ook vanbinnen. In de Q2 gaat het er dus wat soberder aan toe, al is de afwerking natuurlijk wel van Audi-niveau. Beide modellen beschikken over een digitaal dashboard en over een groot display in het midden. Bij de DS mag je zelfs van gigantisch spreken.

De motoren

Een Audi Q2 heeft minstens 116 en maximum 190 pk, een DS 3 Crossback minstens 100 en max. 155 pk. De Fransman heeft weliswaar een andere troef, namelijk een 100% elektrische aandrijving. Deze wordt rond het einde van dit jaar in de showrooms verwacht.

Prijzen

Citroën C5 Aircross vs VW Tiguan: welke SUV kiezen?

Voor een Audi Q2 met de basis driecilinder benzinemotor betaal je 24.730 euro zonder opties. Wil je een krachtige motor en een rijke aankleding, zit je snel boven 35.000 of zelfs 40.000 euro. Bij de DS3 Crossback beginnen de prijzen bij 22.698 euro, al kunnen ze ook daar stevig oplopen. Als je voor de speciale serie La Première kiest bijvoorbeeld, die 36.763 euro kost.