Nieuwe modellen

DS7 Vauban: een gepantserde hybride SUV!

Uitgerust met een oplaadbare hybride aandrijving van 300 pk verbergt de DS7 Vauban zijn troef goed, want hij is eigenlijk gepantserd en uitgerust om mensen te vervoeren van wie het leven wordt bedreigd.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 15 okt. 2023 | Leestijd: 2 min

Na de DS7 Elysée, waarvan er slechts één werd geproduceerd om te dienen als speciaal transportvoertuig voor de Franse president Emmanuel Macron, is het Franse merk terug met de DS7 Vauban, een gepantserd voertuig dat in kleine series wordt geproduceerd. Hoewel hij niet lang is, biedt hij toch bescherming tegen impact en hitte, dankzij versterkte beglazing en het gebruik van aramide, een bijzonder resistent materiaal.

DS7 Elysée

Advertentie – lees hieronder verder

Speciale opties

Deze DS7, die zijn naam ontleent aan de verdedigingsbolwerken die aan het einde van de 17e eeuw in tien Franse departementen werden gebouwd en die ontworpen werden door markies Sébastien Le Prestre de Vauban, kan worden uitgerust met zeer speciale opties voor bescherming (sprinklers, gesloten ventilatiecircuit, sirene of intercom, enz.), comfort voor de passagiers (extra USB-aansluitingen, leeslampjes, enz.) of personalisatie van het voertuig (carrosseriekleuren, interieurbekleding, borduurwerk, standaards voor vlaggen).

DS7 habitacle

A la carte

De DS7 Vauban wordt gebouwd door WELP, een onderaannemer van de Stellantis-groep, in een fabriek op ongeveer 100 km van Mulhouse, waar ook de ‘gewone’ DS7’s worden gebouwd, en zou vanaf april 2024 aan zijn eerste klanten moeten worden geleverd. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon