Nieuwe modellen

Fiat 500 als “milde” hybride

De nieuwe 500 Hybrid en Panda Hybrid zullen vanaf februari en maart 2020 verkrijgbaar zijn in een speciale unieke reeks: de exclusieve ‘Launch Edition’. Die introduceert het nieuwe mild-hybridsysteem met benzinemotor…

Belga | Gepubliceerd op 10 jan. 2020 | Leestijd: 2 min

Het systeem koppelt de jongste 1.0 FireFly-driecilindermotoren met 70 pk (51 kW) aan een 12 volt sterke elektromotor met een in de aandrijfriem geïntegreerde starter-generator (Belt-Integrated Start Generator) en een lithiumbatterij. In vergelijking met de 1.2 Fire met 69 pk verbruikt de mild-hybridversie minder benzine, waardoor de CO2-uitstoot gemiddeld 20 tot 30% lager lager ligt tegenover de Panda Cross bijvoorbeeld, zonder dat de prestaties eronder lijden. Dankzij het BSG-systeem is volgens Fiat bovendien een hoogstaand rijcomfort verzekerd door de verbrandingsmotor geruisloos en zonder trillingen te herstarten in de Start-stop-modus.

500

Advertentie – lees hieronder verder

Klanten plukken de vruchten van het hybridesysteem, omdat de auto hiermee voldoet aan de Euro 6D Final-normen. Dat levert naargelang de lokale regels voordelen op, zoals een vrije toegang tot stadscentra, lagere parkeertarieven in stadscentra en mogelijk belastingvoordelen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon