Nieuwe modellen

Ford Mustang Mach 1 herleeft zoals het moet

Geschreven door Stéphane Monsin | 18/06/2020

Wie bij het lezen van de titel hierboven voor een elektrische revolutie vreest, kunnen we meteen geruststellen: in de nieuwe Mustang Mach 1 ligt géén elektromotor…

Vlak voor de overgang naar de jaren ’70 kwam Ford met de Mustang Mach 1 op de proppen. Deze beroemde aanduiding wordt vandaag vanonder het stof gehaald en op de gloednieuwe generatie geplakt.

Dikke V8

Mach-E is niet hetzelfde als Mach 1, en gelukkig maar. Onder de motorkap van laatstgenoemde ligt de 480 pk sterke 5-liter V8 die we al kennen uit de Bullit. Die achtpitter wordt gepaard aan aan een tientrapsautomaat (optioneel) of aan de manuele zesbak van de Shelby GT350, waarvan bijvoorbeeld ook het koelsysteem van het differentieel achteraan en delen van de ophanging werden geleend.

Mach 1

Voorts tekenen stabilisatorstangen met een grotere diameter present en werd de besturing aangepast. Het straffere remsysteem komt van het Performance Pack 2 van de Mustang GT.

Mach 1 2021

De aerodynamica werd uiteraard niet vergeten, zoals je zelf van de foto’s kan afleiden. De grote achterspoiler maakt deel uit van het optionele Handling Package en is afkomstig van de Shelby GT500. Wat betreft de herwerkte voorkant, die zou ervoor zorgen dat de motorkoeling met de helft toeneemt. Van de Mach 1 wordt zelfs gezegd dat hij 22% meer neerwaartse druk ontwikkelt dan een Mustang GT.

Mustang Mach 1 2021

De prijs?

Voorlopig onbekend. We weten dat de Mustang Mach 1 in een beperkte oplage zal verschijnen, maar Ford heeft nog niets bevestigd over de prijs en de beschikbaarheden van het model. Het is dan ook allerminst zeker dat Europeanen een exemplaar zullen kunnen kopen.

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Sociale media

Aarzel niet om dit artikel te delen

Vind vandaag nog uw auto

Ford Mustang nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Ford Mustang Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Ford Mustang met opties en standaarduitrusting

C-MAX

Ford

C-MAX

Vanaf € 22.400

ECOSPORT

Ford

ECOSPORT

Vanaf € 20.100

EDGE

Ford

EDGE

Vanaf € 52.800

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Ford Mustang

Onze partners