Hyundai gunt Tucson een update

Deze SUV die het op de Belgische markt uitstekend doet, heeft recht op een facelift. Hyundai voorziet esthetische aanpassingen, zorgt voor bijkomende rijhulpsystemen voor de bestuurder en monteert nieuwe motoren.

Hyundai gunt Tucson een update

Fundamentele veranderingen blijven uit, maar de Hyundai Tucson krijgt wel full LED koplampen. Ook het dashboard evolueert met een infotainmentscherm dat voortaan als een tablet wordt geïntegreerd.

De Hyundai Tucson biedt nu ook een draadloze laadfunctie voor de smartphone, en er komt een Krell audiosysteem dat compatibel is met CarPlay en Android Auto. Hyundai voorziet de nieuwste veiligheidssystemen zoals noodremhulp, spoorassistent, waakzaamheidsassistent en een snelheidsregelaar.

Onder de motorkap komen nieuwe motoren, waaronder een 1.6 l dieselversie met 115 of 133 pk en een 2.0 diesel van 186 pk in combinatie met vierwielaandrijving en een nieuwe achttrapsautomaat. Op benzine is er de een 1.6 l van 132 pk en de turboversie die 177 pk levert. Alle motoren voldoen aan de Euro 6-norm.