Nieuwe modellen

Jaguar I-Pace EV400: Zijn prijs in België is bekend

De 100% elektrische Jaguar I-Pace EV400 is vernieuwd en kan onder andere sneller worden opgeladen. Benieuwd naar zijn prijs in België? Die heeft het merk zopas bekendgemaakt…

Geschreven door Joris Bosseloo | 20/07/2020

Wat er verandert? Er zit een nieuw ‘Pivi Pro’-infotainmentsysteem in de I-Pace EV400 dat “net zo intuïtief te gebruiken is als een smartphone”. Het werkt samen met het opgewaardeerde EV-navigatiesysteem, dat nu de beschikbare laadstations in de omgeving toont, met inbegrip van de laadtarieven en -tijden.

Propere lucht

Daarnaast werd ook aan de luchtkwaliteit aan boord gedacht, dankzij de integratie van PM2.5-filtercapsules. Die halen ultrafijne deeltjes en allergenen uit de lucht. Bovendien kan er ook tijdens het opladen gefilterd worden.

Advertentie

Sneller laden

Voorts is er voortaan een ‘Atlas Grey’-afwerking van het radiatorrooster,  werd het kleurenpalet uitgebreid en krijgt de I-Pace EV400 standaard een 11 kW on-board lader, waardoor er met een 3-fase-aansluiting nog sneller kan worden gelaad. Concreet: met een 11 kW-wallbox is één uur laden goed voor 53 kilometer autonomie (WLTP). En aangezien de laadtijd om de batterij weer op volle kracht te krijgen voortaan 8,6 uur bedraagt, volstaat een nachtje slapen. Ook interessant: met een 50 kW-snellader is elk kwartier goed voor 63 km extra bereik. Met een 100 kW-snellader spreken we zelfs van 127 km/kwartier.

Krachtiger is deze Jaguar er voor alle duidelijkheid niet op geworden. Hij wordt nog steeds aangedreven door twee elektromotoren en levert een systeemvermogen van 294 kW (400 pk) en 696 Nm koppel.

Zijn prijs in België?

Voor een nagelnieuwe Jaguar I-Pace EV400 wordt 80.850 euro gevraagd, zonder extra’s welteverstaan.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook