Nieuwe modellen

Jaguar werkt aan 3 SUV’s

Jaguar wil de volgende jaren, net als de concurrentie, een heel gamma SUV-modellen uitbouwen. We weten dat de F-Pace het eerste model zal zijn dat in 2016 op de markt moet komen. Ondertussen spreekt Jaguar over nog twee extra modellen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 9 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

De constructeur gaf zopas te kennen dat er ook een grotere J-Pace volgt die boven de F-Pace zal worden gepositioneerd. Die wagen moet ongeveer de afmetingen krijgen van de Audi Q7 en hij zou de technologische basis van de Range Rover overnemen. Deze J-Pace is hoofdzakelijk bedoeld voor markten zoals de Verenigde Staten en China.

Voor de Europese markt staat er een compacte stads-SUV op stapel, de E-Pace. Dit segment is bij ons erg populair en men kan het onderstel van de volgende generatie Range Rover Evoque gebruiken. Deze wagen zou een rechtstreekse concurrent worden voor de BMW X3. De journalisten van CAR Magazine stellen dat het nog te vroeg is om te bevestigen dat de E-Pace in dit segment zal zitten. Jaguar zal er immers alles aan doen om te voorkomen dat de E-Pace in het vaarwater van de Evoque komt.

Advertentie – lees hieronder verder

In die zin zou het zelfs kunnen dat de E-Pace compacter wordt zodat hij het kan opnemen tegen de BMW X1, de Audi Q3 en zelfs de Mercedes GLA. In de volgende maanden zal er meer duidelijkheid komen over de E-Pace en de J-Pace modellen. Ze zullen pas tegen het eind van dit decennium op de markt komen.

Wat denkt u van de komst van een breed SUV-gamma voor Jaguar ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon