Mazda 2: Compacte verleider !

Amper enkele weken voordat de poorten van de Mondial de l’Automobile in Parijs openzwaaien, druppelt het teasers van constructeurs die de primeurs voor de Franse autofeest aankondigen. Bij Mazda is dat niet anders. Ze confirmeerden nog maar net de komst van hun nieuwe MX-5 roadster. Vandaag tonen ze de eerste glimp van een al even nieuwe Mazda 2.

Mazda 2: Compacte verleider !

Deze compact uit het B-segment neemt de handschoen op tegen de Clio’s en de Polo’s van deze Wereld. Qua design blijft hij alvast erg trouw aan de Hazumi-concept die we medio maart in Genève te zien kregen. De wagen zet ook in op een ruim interieur een hij krijgt tal van elektronische rijhulpmiddelen (i-ACTIVSENSE). Voor deze vierde generatie voorziet Mazda  een innovatief communicatiesysteem “MZD Connect” dat een volledige interactie met de smartphone mogelijk maakt. Er is zelfs  een head-up display mogelijk, wat vernieuwend is binnen dit segment!

Mazda monteert een fraai gamma motoren onder de motorkap. Vanaf de lancering kan je de “2” bestellen met twee benzinemotoren (1.3 en 1.5) en met een dieselversie. De diesel is een SKYACTIV-D motor van 1,5 liter die 104 pk levert. Alle motorisaties kunnen naar wens worden geleverd met een manuele of een automatische versnellingsbak.

De nieuwe generatie Mazda 2 komt niet meteen naar de Belgische dealers want hij wordt pas in de herfst in Japan gecommercialiseerd.

Is deze “2” volgens u sterk genoeg om zijn concurrenten van de troon te stoten ?