Nieuwe modellen

Nieuwe Fabia word Polo-concurrent !

Op amper enkele weken van de Mondial de l’Automobile in Parijs, geeft Skoda veel informatie vrij over de nieuwe Fabia. Als we afgaan op de eerste persfoto’s zien we dat de strakke lijnen plaats ruimden voor rondere vormen. Kortom, het design sluit perfect aan bij de rest van het actuele gamma. Het valt ook op dat de Fabia duidelijk dynamischer is geworden. Hij is een fractie korter (-8 mm), een beetje lager (-31 mm) en wat breder (+90 mm). Over het interieur kunnen we pas iets zeggen als we hem echt te zien krijgen in Parijs. Nog even geduld…

| Gepubliceerd op 21 aug. 2014 | Leestijd: 2 min

Net als de Volkswagen Polo maakt ook de Fabia nog geen gebruik van het nieuwe en modulaire MQB-platform dat op de zevende generatie van de Golf werd gelanceerd. Op technologisch vlak wordt wel veel gedeeld want versnellingsbak, motoren, stuurbekrachtiging en flink wat elektronische rijhulpmiddelen zijn weldegelijk van Golf-origine.

Onder de motorkap van de Fabia vinden we beproefde Euro 6-motoren. Op benzine is er keuze tussen de 1.0 MPI (60 of 75 pk) als basismotor en de 1.2 TFSI (90 pk of 110 pk). De 1.4 liter grote TDI is de enige dieselmotor en is leverbaar met 75, 90 of 105 pk. De DSG7-versnellingsbak wordt gereserveerd voor de 1.4 TDI (90 pk) of de 1.2 TFSI (110 pk).

Advertentie – lees hieronder verder

Praktisch gezien, zal de Fabia een koffervolume van rond de 300 liter krijgen. En, zoals dat vandaag wordt verwacht, zal je de kleine Skoda naar wens kunnen personaliseren.

Wat vindt u van deze nieuwe Fabia ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon