Nieuwe Kia Sportage: Veelzijdig

De nieuwe Kia Sportage wordt nog verrassender! Hij oogt verfijnd en elegant en is bovendien ruim en comfortabel. Hij wordt uitgerust met de allernieuwste technologieën, waardoor hij dynamisch rijdt en toch bijzonder zuinig blijft.

Nieuwe Kia Sportage: Veelzijdig

De Sportage heeft een Europees ontwerp en wordt ook in Europa gebouwd. Hij maakt het verschil met een opvallend verhoogd profiel, een sportieve snuit voorzien van het typische Kia-radiatorrooster en chroom strips rond de ruiten. Achteraan ziet u een gedurfd ontwerp en de brede achterlichten zorgen voor een elegante en stijlvolle afwerking. Van de motorkap tot de kofferklep bevestigt de nieuwe Kia Sportage zijn SUV-status omwille van de hoog geplaatste LED-koplampen en de brede, lage grille die de snuit een imposante uitstraling geeft. De combinatie van vloeiende lijnen en scherpe elementen zorgt voor een dynamisch profiel. Vooral achteraan zorgt de mix van heldere lijnen met de vloeiende koetswerkvorm die doorloopt in de lichtunits voor een vernieuwende look.

Ruime koffer

De ruim bemeten koffer van de Sportage biedt een laadvolume van 491 liter, dat kan worden uitgebreid tot 1.480 liter wanneer de achterbank wordt neergeklapt. Wanneer uw winkelwaar in uw handen hebt, nadert u de auto met de intelligente sleutel op zak. Wanneer u 3 seconden dicht bij de auto blijft staan, gaat de kofferklep automatisch open! Via de afstandsbediening heeft u ook gemakkelijk toegang tot het interieur en de motor start met een eenvoudige druk op de knop.

Riante uitrusting

Ook het interieur van de Sportage is een aangename verrassing, want de zacht aanvoelende materialen en een hoogwaardige afwerkingskwaliteit verwennen de passagiers met een luxueuze sfeer. Het dashboard is volledig op de bestuurder gericht: alles werd perfect gepositioneerd met het oog op een logische en ergonomische bediening. De Sportage biedt ook zeer goede uitrusting met elektrisch verstelbare stoelen, die bovendien verwarmd en geventileerd zijn. Verder beschikt de airconditioning over twee verschillende zones en het JBL-audiosysteem klinkt fantastisch. Het infotainmentsysteem is zeer uitgebreid en Kia biedt eveneens een doorgedreven connectiviteit. Tot slot heeft de Sportage ook een inductielader voor smartphones. Het riant uitgeruste interieur is overigens erg licht dankzij het panoramisch glasdak waarvan het voorste gedeelte openschuift.

In alle veiligheid

De Kia Drive Wise-technologie zorgt ervoor dat de Sportage in alle omstandigheden een veilige auto is. Dankzij de intelligente snelheidsbegrenzer en camera die verkeersborden leest, horen snelheidsovertredingen tot het verleden. Drive Wise omvat eveneens een rijstrookassistent, een systeem dat frontale aanrijdingen voorkomt en een assistent die nagaat of de bestuurder voldoende alert is. Om het manoeuvreren te vergemakkelijken, beschikt de Sportage over camera’s vooraan, achteraan en op de flanken die een 360°-beeld van de situatie rondom de wagen weergeven wanneer u parkeert. Kia laat duidelijk niets aan het toeval over, want de Sportage is tevens voorzien van dodehoek detectie.

Zuinige en krachtige motoren

De Sportage maakt gebruik van de nieuwste generatie benzinemotoren met een 1.6 (136 pk) en een 1.6 T (177 pk). Op diesel is er de 1.6 IDRC die beschikbaar is met 115 of 136 pk. De krachtigste versies zijn eveneens leverbaar als vierwielaandrijver en met de automatische 7DCT versnellingsbak voorzien van een dubbele koppeling. Kia gaat nog een stapje verder, want er zijn ook een mild hybride dieselversies leverbaar zoals de 1.6 CRDI (115 of 136 pk) en de 2.0 CRDI (185 pk).

Ontdek de met-welke-Kia-rijdt-u-binnenkort-weken!