Nieuwe modellen

Nieuwe Opel Astra: complete stijlbreuk

Opel heeft de eerste teaserbeelden van de volgende Astra vrijgegeven. Zoals je kan zien, is zijn ontwerp geïnspireerd op dat van de Mokka: een complete stijlbreuk met het Astra-verleden.

Geschreven door Nicolas Joannès | 12/06/2021

Over de zesde generatie Opel Astra werd er nog niet veel informatie vrijgegeven en al helemaal niet over het technische aspect. Maar deze eerste teaserfoto’s maken al duidelijk dat de Astra over een zwarte strip zal beschikken die Opel de “Vizor” noemt en die de koplampen in de grille integreert. Dit stijlkenmerk is al te vinden op de Mokka, alsook op de gefacelifte Crossland en Grandland.

Pure Panel

Binnenin de nieuwe Astra zal het “Pure Panel” prijken dat in de laatste nieuwste modellen te vinden is. Het omvat een digitaal instrumentenpaneel en een groot scherm in het midden, verbonden door een zwarte band. De Opel Astra 2021/2022 zal verkrijgbaar zijn als vijfdeurs en als stationwagon.

Advertentie

Hybride

De Opel Astra steunt op het EMP2-platform dat al door PSA wordt gebruikt en zal naar in benzine-, diesel- en wellicht ook in plug-in hybrideversies op de markt komen.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook