Nieuwe modellen

Nieuwe Opel Corsa OPC toont zijn spieren

Op het salon van Genève in maart zullen we gespierde versie ontdekken van de vijfde generatie Corsa : de krachtige Corsa OPC.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 4 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Van die wagen kennen we vandaag al de vorm want het prototype van de wagen betrapten we vorige zomer al tijdens een testsessie. De kleine gifkikker onderscheidde zich van zijn soortgenoten omdat hij al de spoiler bovenop de achterklep had. We zagen ook twee uitlaten, een aangepaste bumper en grote velgen die erg karakteristiek zijn voor Opel’s OPC-producten (Opel Performance Center).

Vandaag, amper enkele weken voor het salon van Geneve, toont de Duitse constructeur ons enkele foto’s en een video waarop we het dynamische rijgedrag van deze stadswagen kunnen zien, maar we krijgen ook een glimp van deze Corsa op circuit.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap van de deze bijzonder snelle stadswagen vinden we de 1.6 liter grote SIDI-motor met rechtstreekse inspuiting. Hij ontwikkelt 207 pk en 245 Nm. In de overboost-modus is er 35 Nm extra beschikbaar. De motor komt altijd met een manuele zesversnellingsbak. Los van de opvallende blauwe koetswerkkleur, eigen aan OPC-producten, krijgt de wagen ook een aangepaste snuit met grotere luchtinlaten. Vooraan noteren we 330 mm grote Brembo schijfremmen. Met deze uitrusting zal deze Corsa OPC geen mal figuur slaan in het segment van deze compacte bommetjes.

Denkt u dat deze Corsa OPC beter doet dan de Clio RS of de Fiesta ST ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon