Nieuwe modellen

Opel Adam S : de Abarth 500 mag zich zorgen maken…

Opel toont begin oktober op de Mondial de l’Automobile in Parijs een gespierde variante van de Adam. Hij krijgt geen OPC-badge, maar draagt een « S » op de achterklep. Deze « S »-variante krijgt een andere look maar komt ook snel uit de hoek omwille van de krachtige motor.

| Gepubliceerd op 24 sep. 2014 | Leestijd: 2 min

Qua design laat Opel niets aan het toeval over. De constructeur monteert 18 duim grote vijfspaaksvelgen, er komt een aangepaste bumper vooraan, een spoilertje achter en een imposante uitlaat. De sportieveling wordt in tien verschillende kleuren geleverd en wie wil kan ook het dak in een contrasterende kleur bestellen. Hier zijn vier tinten mogelijk. Ook het interieur wordt aangepast. Opel levert maar liefst vier verschillende types stoelen, drie worden exclusief aan deze sportieve versie voorbehouden. Je kan de wagen ook naar hartenlust personaliseren. Wie wil kan zelfs een dambordmotief op de dakhemel bestellen.

Qua aandrijving vertrouwt Opel op de 1.4 Turbo die 150 pk sterk is en over 220 Nm aan koppel beschikt. Met dit motorblok spurt deze kleine stadswagen in amper 8,5 seconden van 0 tot 100 km/u. De topsnelheid heeft Opel nog niet vrijgegeven. We weten wel dat Opel voor het remsysteem weldegelijk een beroep heeft gedaan op de heren van de OPC-afdeling. De Opel Adam S moet in de loop van december bij de dealer staan. Tarieven worden in Parijs onthuld … nog even geduld.

Advertentie – lees hieronder verder

Gelooft u dat deze kleine gifkikker een match is voor de Abarth 500 ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon