Nieuwe modellen

Opel toont met Crossland X eerste nieuwe model van 2017 (+VIDEO)

Opel start zijn productoffensief want het merk wil in 2017 zeven nieuwe modellen voorstellen. De Crossland X is de eerste in de rij en zal de Meriva aflossen. Het is echter een heel andere wagen want hij wordt eerder als een SUV gepositioneerd en zal dus de Mokka X in het B-segment aanvullen.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 19 jan. 2017 | Leestijd: 2 min

Hij is ook iets minder “avontuurlijk” dan die laatste en is veeleer een gezinscrossover voor de stad. Hij meet 4,21 m, is 7 cm korter dan de Mokka X en 21 cm minder lang dan de Astra. Het design werd zichtbaar geïnspireerd op de jongste Opel-producten en voor het interieur haalde men de mosterd duidelijk bij de Astra.

Je ziet er een 8 inch scherm met toegang tot de Opel OnStar connectiviteitsfunctie. Ook de rest van de uitrusting is navenant want we zien een head-up display, een achteruitrijcamera met een zicht van 180°, ledverlichting, noodremhulp met voetgangersdetectie en een verwarmd stuur.

Advertentie – lees hieronder verder

De motoren worden gedeeld met PSA. Op benzine zijn er versies met 80, 110 of 130 pk en er komen twee 1.6 liter grote diesels die 100 of 120 pk leveren.

Na deze Crossland X mogen we bij Opel straks ook de Grandland X verwachten die in het C-segment zal worden gepositioneerd.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon