Nieuwe modellen

Opel verovert de stad met de Karl!

Volgende zomer lanceert Opel een opvolger voor de Opel Agila. Dit bericht werd net bevestigd door de constructeur uit Rüsselsheim. De wagen zal luisteren naar de naam Karl (naar de zoon van de oprichter van het merk). Met deze stadswagen viseert Opel vooral de Hyundai i10, de Renault Twingo en de Toyota Aygo.

| Gepubliceerd op 8 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Een belangrijk argument is een basisprijs die beneden de 10.000 euro zal blijven. Het wordt uiteraard een wagen met compacte afmetingen maar het koetswerk zal vijf deuren tellen en plaats bieden aan evenveel inzittenden. Ook achterin zal voldoende plek zijn door het modulaire interieur.

Qua aandrijving voorziet het merk met de bliksem slechts één motorisatie. Het gaat om een 1.0 driecilindermotor op benzine die 75 pk levert en aan een manuele vijfversnellingsbak wordt gekoppeld.

Advertentie – lees hieronder verder

Op vlak van uitrusting zien we tal van mogelijkheden. Opel voorziet ook hedendaagse connectiviteit. Zo kan de kleine stadswagen rekenen op het IntelLink multimediasysteem. De Karl is eveneens uitgerust met een vertrekhulp op een helling, een rijstrookassistent en parkeerhulp voor achterwaarts parkeren. Net als de Opel Adam en de jongste Corsa beschikt de wagen over een City-modus waardoor je stuur met minder weerstand draait. Optioneel voorziet Opel een open dak, een verwarmd lederen stuur en verwarmde stoelen vooraan.

Wie zijn wagen graag personaliseert, wordt op zijn wenken bediend want deze Karl is leverbaar in tien verschillende koetswerkkleuren en wordt voorzien van velgen van 14 tot 16 duim.

Gelooft u dat deze Karl zijn concurrenten zal doen verbleken ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon