Nieuwe modellen

Peugeot 508 steekt tandje bij!

Peugeot zorgt voor een bescheiden facelift voor de 508. Bedoeling is om de 508 dezelfde familietrekjes te geven als Peugeots jongste producten. Je herkent de nieuwe versie aan de hertekende koplampen die voortaan enkel ledtechnologie gebruiken. Verder is er een andere bumper en een nieuw radiatorrooster waarbij de leeuw weer op de grille prijkt in plaats van op de motorkap. Achteraan worden de lichtunits bijgewerkt. Aandachtige kijkers zien ook dat er een chroomlat op de achterklep zit.

| Gepubliceerd op 22 sep. 2014 | Leestijd: 2 min

Binnenin zijn de ingrepen minder opvallend. Er komt een nieuw multimediasysteem, voorzien van een aanraakscherm en in de centrale console komt een extra bergvak. De constructeur zorgt wel voor een fraaiere basisuitrusting. Afhankelijk van het afwerkingsniveau heb je standaard recht op een dodehoek assistent en een achteruitrijcamera. Op een actieve snelheidsregelaar of een automatisch noodremsysteem (voor in de stad) blijft het wachten tot de vervanger van de 508 klaar is, en die is niet voor morgen …

Het motorgamma wordt breder. Op diesel levert Peugeot de recente 2.0 BlueHDi motoren die 150 of 180 pk leveren. Er komt ook een 1.6 BlueHDi, goed voor 120 pk. Die laatste is conform euro 6 en zal de 1.6 e-HDI vervangen. Wie op benzine wil rijden, wordt bediend met de 1.2 THP, een driecilinder turbomotor  die 130 pk levert. Er is ook de 1.6 THP die voortaan 165 in plaats van 156 pk levert. Hij kan ook aan de automatische zesversnellingsbak (EAT6) worden gelinkt.

Advertentie – lees hieronder verder

Volstaan deze ingrepen volgens u om gelijke tred te houden met de concurrentie ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon