Nieuwe modellen

Peugeot 508: Tweede Jeugd!

Sinds zijn lancering begin 2011 zijn er ongeveer 370.000 exemplaren verkocht van de Peugeot 508. Dat is een niet te verwaarlozen resultaat, te meer omdat het marktsegment D tegen de concurrentie van de middelgrote SUV moet opboksen. Bovendien kent het model sinds zijn introductie op de Chinese markt ook daar een zeker succes. Het is dus niet meer dan logisch dat de beslissers bij Peugeot hebben besloten om het een serieuze verjongingskuur te geven.

| Gepubliceerd op 26 jun. 2014 | Leestijd: 2 min

Aan de buitenkant meet de 508 zich een nieuwe identiteit aan. De uitgesneden koplampen en de ge-restylde voorbumpers doen denken aan de meest recente 2008- en 308-modellen. Voor het eerst bestaat de verlichting integraal uit Led, terwijl de Leeuw van de motorkap verdwijnt en terugkeert in de radiatorrooster. In de achtersteven zijn de wijzigingen dan weer discreter, zoals ge-restylde achterlichten en de gechromeerde sierlijst die van de kofferkap is verdwenen.

Binnenin is de esthetische revolutie uitgebleven. Toch kan de invoering van een multimediasyteem met touch screen in een centraal ingebouwd dashboard niemand ontgaan. Maar daar blijft het bij. Wel heeft Peugeot ook een systeem voor dodehoekbewaking en een achteruitkijkcamera voorzien.

Advertentie – lees hieronder verder

Het gamma benzinemotoren van de 508 krijgt nu ook het gezelschap van een 1.6 THP die een kracht ontwikkelt van 165 PK, die slechts 129 gram CO2/km uitstoot en ook met automatische versnellingsbak verkrijgbaar is. Bij de diesels lanceert Peugeot een 1.6 BlueHDI 120PK. Deze motor vervangt de huidige 1.6 e-HDi 115 PK en vult het huidige aanbod van motoren 2.0 BlueHDI 150 en 180PK aan. Hij is ook conform aan de Euro 6-norm.

Is deze restyling volgens u geslaagd? 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon