Nieuwe modellen

Porsche 911 Sport Classic, speciaal voor liefhebbers

De Porsche 911 Sport Classic is een knipoog van het verleden van het merk op basis van de huidige 911. Hij is alleen verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak en heeft een licht aangepaste motor die 550 pk levert.

Geschreven door Joris Bosseloo | 29/04/2022

De nieuwe 911 Sport Classic is geïnspireerd op de 911 2.7 RS van weleer, een van de meest begeerde 911-modellen die er bestaan. Het opvallendste uiterlijke kenmerk daarvan is de ‘eendenstaart’, wat de Sport Classic dus ook adopteert.

Porsche 911 2.7 Carrera RS

Klanten kunnen laatstgenoemde bestellen in de kleur ‘Sport Grey Metallic’, terwijl de binnenkant toch iets traditioneler is dankzij de Pepita-bekleding (pied-de-poule) in combinatie met zwart of cognackleurig leder. De centrale console bevat houtfineer en er werd zelfs aan een typisch analoog klokje en wielen van Fuchs gedacht (20″ voor- en 21″ achteraan).

Porsche 911 Sport Classic

Meer vermogen

Achter de zetels van de 911 Sport Classic ligt een 3,7-liter twinturbo zescilinder boxermotor die 550 pk produceert. De moeite, al geldt dat vooral ook voor de versnellingsbak die porschisten zeker zal plezieren. Het gaat namelijk om een handgeschakelde zevenbak.

Porsche 911 Sport Classic

Dit is voor alle duidelijkheid een achterwielaandrijver, wat de link met vroeger nog wat groter maakt. Daartegenover staat dat deze Duitse auto kan profiteren van een modern sportonderstel (-10 mm) en PASM (Porsche Active Suspension Management) om zo efficiënt mogelijk te zijn. Ook het noteren waard is zijn dak van CFRP (met carbon versterkt plastic) om enerzijds het gewicht te drukken en anderzijds om het zwaartepunt zo laag mogelijk te houden.

Niet voor iedereen

Porsche 911 Sport Classic

Het gaat om een gelimiteerde reeks met een oplage van amper 1.250 stuks. Wie een exemplaar wil, kan vanaf juli een bestelbon ondertekenen. De prijs is nog niet bepaald, maar reken op een bedrag in de buurt van 200.000 euro… En reken er trouwens ook maar op dat de 911 Sport Classic zeer snel uitverkocht zal zijn.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook