Nieuwe modellen

Porsche verbetert eigen record op de Nürburgring

Aan het stuur van de nieuwe Porsche Panamera legde testpiloot Lars Kern een rondje op het Duitse circuit af in 7:29.81 en verbeterde daarmee het record dat in handen was van een model van de vorige generatie.

Geschreven door Stéphane Monsin | 18/08/2020

De 20,832 km lange « Nordschleife » van de Nürburgring is met zijn verraderlijk reliëf en 154 bochten erg veeleisend. Nochtans kiezen vele constructeurs voor dit helse decor om de ontwikkelingen van hun nieuwe wagens te finetunen vooraleer ze op de markt komen.

Dat geldt ook voor Porsche dat de laatste hand legt aan de afstellingen van de nieuwe generatie van de Panamera. De constructeur gaf onlangs enkele beelden vrij van het licht gecamoufleerde prototype nadat de Duitse testrijder Lars Kern er het ronderecord mee had verpulverd met een tijd van 7:29.81, wat 0,3 seconden sneller is dan de AMG GT63S vierdeurs. De scherpe chrono is ook 13 seconden sneller dan het oude record van het merk met een Panamera van de vorige generatie in 2016.

Advertentie

De lancering van de herwerkte versie van de berline is gepland voor het einde van de zomer en zal gepaard gaan met onder andere krachtigere aandrijvingen. Porsche gaf nog geen cijfers vrij van het vermogen van de berline die op de Nürburgring in actie kwam, maar volgens verschillende bronnen zou dat rond de 630 pk schommelen.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook