Nieuwe modellen

Subaru lanceert nieuwe Outback

De Subaru Outback blijft nog steeds zijn basisconcept trouw: een stoer, verhoogd koetswerk, een pittige boxermotor en vierwielaandrijving. Toch liet het Japanse merk deze generatie weer grondig evolueren.

Belga | Gepubliceerd op 25 apr. 2019 | Leestijd: 2 min

Zo komt er naast de atmosferische 2,5 liter boxer met 185 pk ook een turbogeladen 2,4 liter met 264 pk in het aanbod. Deze krachtbronnen worden steeds aan een CVT-automaat gekoppeld.

De permanente vierwielaandrijving staat borg voor degelijke offroad capaciteiten, maar Subaru benadrukt dat de Legacy zich ook uitstekend op de gebaande wegen thuisvoelt. Daarmee doelt men vooral op het rijcomfort waarop flink werd gewerkt door de technici bij de ontwikkeling. Dankzij een betere isolatie en een dikkere beglazing werd de Outback bijvoorbeeld 3 dB stiller dan zijn voorganger op de autosnelweg.

Advertentie – lees hieronder verder

Daarnaast kreeg ook de uitrusting een update met onder meer het bekende StarLink infotainmentsysteem met Full HD-resolutie en ondersteuning van Apple CarPlay- en Android Auto, een WiFi hotspot en een Harman Kardon-audiosysteem. Verder staat de veiligheidsuitrusting eveneens op topniveau met standaard 8 airbags en de EyeSight Driver Assist-technologie, die een adaptieve cruisecontrole en een waakzaamheidcontrole van de bestuurder omvat.

De nieuwe Subaru Outback maakt in het najaar zijn marktdebuut in de Verenigde Staten en komt later wellicht ook naar onze contreien.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon