Nieuwe modellen

Suzuki Baleno maakt comeback

In de komende maanden mogen we een nieuwe speler verwachten in het segment van de polyvalente stadswagens. Suzuki lanceert opnieuw de Baleno op het salon van Frankfurt. De vorige Baleno verdween enkele jaren geleden uit de catalogi. De nieuweling is technisch niet verwant met zijn voorganger. Suzuki koestert de ambitie om te concurreren met de Renault Clio, de Ford Fiesta en de Mazda 2.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 10 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

De wagen neemt de vormtaal van de iK-2 conceptcar over. Die was vorig jaar in Genève te zien. De daarvan afgeleide productieversie ziet er een stuk eenvoudiger uit. De wagen getuigt van een sober lijnenspel en past perfect in het segment van betaalbare auto’s.

Met een wielbasis van 2,52 m en een hoogte van 1,45 m lanceert de constructeur een auto met een erg ruim interieur. Meer details worden vandaag nog niet bekend gemaakt. Laat ons hopen dat de constructeur een vrij modulair interieur voorziet voor deze polyvalente stadswagen waarvan momenteel enkel een vijfdeursversie wordt voorzien.

Advertentie – lees hieronder verder

Qua aandrijving voorziet Suzuki een 1 liter grote benzinemotor met turbolader en een rechtstreekse benzine-inspuiting. Deze BOOSTERJET-motor is een driecilinder die werd afgeleid van de atmosferische 1.0 die onder de motorkap van de compacte Celerio wordt gebruikt. Volgens de constructeur zal de nieuwe motor pittige prestaties combineren met een laag verbruik. Er wordt ook een 1.6 liter grote dieselmotor met verschillende vermogens van Fiat-origine voorzien.

Wat vindt u van deze nieuwe generatie Suzuki Baleno ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon