Nieuwe modellen

Suzuki Baleno maakt comeback

Geschreven door Laurent Norro | 10/08/2015

In de komende maanden mogen we een nieuwe speler verwachten in het segment van de polyvalente stadswagens. Suzuki lanceert opnieuw de Baleno op het salon van Frankfurt. De vorige Baleno verdween enkele jaren geleden uit de catalogi. De nieuweling is technisch niet verwant met zijn voorganger. Suzuki koestert de ambitie om te concurreren met de Renault Clio, de Ford Fiesta en de Mazda 2.

De wagen neemt de vormtaal van de iK-2 conceptcar over. Die was vorig jaar in Genève te zien. De daarvan afgeleide productieversie ziet er een stuk eenvoudiger uit. De wagen getuigt van een sober lijnenspel en past perfect in het segment van betaalbare auto’s.

Met een wielbasis van 2,52 m en een hoogte van 1,45 m lanceert de constructeur een auto met een erg ruim interieur. Meer details worden vandaag nog niet bekend gemaakt. Laat ons hopen dat de constructeur een vrij modulair interieur voorziet voor deze polyvalente stadswagen waarvan momenteel enkel een vijfdeursversie wordt voorzien.

Qua aandrijving voorziet Suzuki een 1 liter grote benzinemotor met turbolader en een rechtstreekse benzine-inspuiting. Deze BOOSTERJET-motor is een driecilinder die werd afgeleid van de atmosferische 1.0 die onder de motorkap van de compacte Celerio wordt gebruikt. Volgens de constructeur zal de nieuwe motor pittige prestaties combineren met een laag verbruik. Er wordt ook een 1.6 liter grote dieselmotor met verschillende vermogens van Fiat-origine voorzien.

Wat vindt u van deze nieuwe generatie Suzuki Baleno ?

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Suzuki Baleno nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Suzuki Baleno Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Suzuki Baleno met opties en standaarduitrusting

Suzuki

Vanaf

IGNIS

Suzuki

IGNIS

Vanaf € 18.199

S-CROSS

Suzuki

S-CROSS

Vanaf € 19.699

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Suzuki Baleno

Onze partners