Nieuwe modellen

Tesla bouwt (eindelijk) eerste Cybertruck

Tesla onthulde in 2019 zijn spectaculaire elektrische pick-up, de Cybertruck. Maar waar blijft de serieproductie? Met grote vertraging komt er nu toch schot in de zaak.

Robin Van den Bogaert | Gepubliceerd op 20 jul. 2023 | Leestijd: 2 min

De Tesla Cybertruck is een model waar al enkele jaren fel naar uitgekeken wordt. Je kon de pick-up meteen reserveren door een voorschot van 100 dollar te betalen en dat gebeurde massaal. Begin dit jaar stond de teller naar verluidt op 1,7 miljoen geïnteresseerden, wat bewijst hoe groot de belangstelling voor dit nieuwe Tesla-model is.

Tesla Cybertruck

Advertentie – lees hieronder verder

Eerste exemplaar

De auto had al ruim twee jaar in productie moeten zijn en nu is die mijlpaal eindelijk bereikt. Op Twitter meldt Tesla dat de gigafactory in Texas de eerste Cybertruck gebouwd heeft. Werknemers poseren trots rond de auto. Goed nieuws dus, al duurt het nog enkele maanden voor de productie echt op kruissnelheid komt en de Cybertruck in grote aantallen gebouwd wordt.

Niet alleen corona maar ook de complexe technische specificaties van het ontwerp hebben de productie vertraagd. De Cybertruck is immers geen doorsnee auto. Zeer herkenbaar en uniek binnen de autosector is het puntige dak, dat behouden blijft op het seriemodel. De pick-up gebruikt een soort exoskelet als basis. Het koetswerk is van roestvrij staal, terwijl de ruiten gemaakt zijn van gepantserd glas.

Tesla Cybertruck

Prijs?

Bij de onthulling sprak CEO Elon Musk over een basisprijs van 39.900 dollar, maar door de grote inflatie de jongste jaren is het zeer de vraag of die prijs vandaag nog haalbaar is. De Cybertruck is in de eerste plaats bedoeld voor de lucratieve Amerikaanse pick-upmarkt, waar merken als Ford en Rivian al een elektrisch model aanbieden.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon