Nieuwe modellen

Toyota stelt GT86 uit om iets te verbergen

Geschreven door Joris Bosseloo | 28/03/2021

Toyota zou volgens een goede Japanse bron de lancering van de toekomstige GT86 uitstellen omdat die coupé te veel op een Subaru lijkt.

Zoals algemeen geweten, zijn de en de geen neven maar tweelingbroers en heb je maar één oogopslag nodig om dat in te zien. Subaru ontwikkelde de nerveuze coupé, maar Toyota ging – vanwege de geslaagde aanpassingen aan het ontwerp? – met de meeste publieke aandacht lopen. Toyota-topman Akio Toyoda wil dat volgens Japan’s Best Car Web niet alleen zo houden, maar ook bij de op stapel staande tweede generatie “alle verwarring” uitsluiten. De lancering van dat model zou zelfs uitgesteld zijn tot de gelijkenis is – op uiterlijk vlak dan toch – met de nieuwe BRZ, waarop de GT86 nog steeds gebaseerd zal zijn, is weggeëbd. Daar gaan u en ik niets mee zijn, want de sportwagen komt niet naar Europa omdat zijn CO2-uitstoot te hoog ligt om hem rendabel te maken.

Uitgesteld tot 2022

De is al gelanceerd in de VS, de GT86 wordt pas eind volgend jaar verwacht. Tijd genoeg om hem een extreme makeover te geven?

Lees ook

Trefwoorden

Vind vandaag nog uw auto

Auto's