Nieuwe modellen

Zeg nooit Partner tegen deze Peugeot Rifter (+VIDEO)

Naast de 508 heeft Peugeot ook de nieuwe Rifter in de aanbieding op het autosalon van Genève. Het is de derde telg van het trio dat gevormd wordt met de Citroën Berlingo en de Opel Combo Life. Deze ludospace van het merk met de leeuw onderscheidt zich echter van zijn soortgenoten.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 22 feb. 2018 | Leestijd: 2 min

De Partner neemt de modelwissel te baat om ook van naam te veranderen, want hij laat zich voortaan Rifter noemen. Deze verandering gaat gepaard met een duidelijk ander karakter, want de snuit is meer dan ooit gedurfd en is fundamenteel anders dan dat van zijn neefjes omwille van de SUV-trekjes.

De Rifter verbaast voornamelijk binnenin, want ook dit model heeft recht op een interieur met de i-cockpit waarbij we een klein, afgeplat stuur zien in combinatie met hoog geplaatste wijzerplaten en een ruim bemeten en centraal opgesteld aanraakscherm. Dit is een vernieuwende aanpak voor een segment dat normaal gesproken veel rationeler wordt benaderd. De uitrusting is navenant en ze is gebaseerd op de overige producten van de groep zodat ook tal van nieuwe technologieën en rijhulpmiddelen hun opwachting maken. Er komen eveneens weldoordachte opbergvakken.

Advertentie – lees hieronder verder

De Rifter is beschikbaar met twee verschillende wielbasissen en biedt plaats aan vijf of zeven inzittenden. Onder de motorkap voorziet men de 1.5 Blue HDI en de 1.2 THP, net als bij de modellen van Citroën en Opel. Verder biedt Peugeot ook het GripControl systeem.

Peugeot maakt binnen enkele maanden het verschil met een volwaardige vierwielaangedreven versie die in samenwerking met Dangel wordt gebouwd. Op het Zwitserse autosalon wordt eveneens een originele en avontuurlijke concept getoond die de voorbode is van deze Dangel-versie.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon