De “X” die alles verandert

De Fiat 500 een succesnummer noemen, is zeer licht uitgedrukt. Het modelletje valt zelfs zo goed in de smaak dat het merk er een volledig gamma aan wijdt. De laatste telg van die familie heet 500X. Maar wat betekent die “X”?

De “X” die alles verandert

X van eXtra? Jazeker!

De Fiat 500X vervolledigt het 500-gamma met verve. Logisch ook: het gaat om een SUV met vijf deuren die zowel compact als praktisch is en da’s het type wagen waar tegenwoordig de meeste vraag naar is. Wat de toevoeging ‘X’ inhoudt? Wij denken spontaan aan ‘extra’, want je koopt een Fiat 500, mét de looks maar ook met tal van extra voordelen. Denk aan extra deuren, meer plaats, een grote koffer en – last but not least – een hoge instap.

Concrete cijfers nodig? De 500X is ruim 72 cm langer en bijna 17 cm breder dan een 500. Dat levert meer plaats op binnenin (een passagier erbij!) én een koffer die bijna dubbel zo groot is (350 liter).

Om een lang verhaal kort te maken: de 500X is de grote broer van de 500 stadswagen. Nog steeds compact, maar nog beter inzetbaar voor dagelijks gebruik. Als klap op de vuurpijl is zo’n trendy 500X helemaal niet duur. Hij kost zelfs een pak minder dan de meeste mensen denken, zeker nu Fiat tijdelijk (tijdens de BLACK FRIDAY condities in november) tot 29% korting geeft.