Mannen verkiezen deze SUV, maar waarom?

Uit een rondvraag in onze wandelgangen is gebleken dat deze Amerikaanse SUV extra in de smaak valt bij mannen. Waarom zou dat zijn?

Mannen verkiezen deze SUV, maar waarom?

Eerst en vooral zijn er de looks van de Compass. Die zijn stoer en mannelijk, met een breed radiatorrooster en intrigerende kijkers ernaast. Daarnaast beschikt deze SUV over afmetingen die perfect binnen “het plaatje” vallen: niet te groot, maar ook zeker niet te klein.

Stevig uitgerust

Al vanaf de basisuitrusting is de Compass gespekt met Uconnect 5,0″ met Digital Audio Broadcast (DAB), 6 luidsprekers, automatische lichten en ruitenwissers, een TFT-touchscreen (3,5″), een lederen stuur met audiobediening, een waarschuwingssysteem om botsingen te voorkomen, een rijstrooksassistent, Trailer Sway Control, airco, een elektronische handrem, zulke zaken. Maar hoe zit het met het motoraanbod?

De Compass rijdt op benzine of diesel, is afhankelijk van de versie vierwielaangedreven en zijn vermogen kan oplopen tot 170 pk, wat meer dan voldoende is. Zeer interessant allemaal, net als de uitstootcijfers en de prijzen van het model  – en al zeker deze maand vanwege de BLACK FRIDAY condities (tot 24% korting op een nieuwe Compass).