Praktische info

Auto-onderhoud: Wat moet je weten?

Je auto (laten) onderhouden is essentieel voor de goede werking ervan. In dit artikel overlopen we kort waar het allemaal om draait, wat je te doen staat en wanneer.

de redactie | Gepubliceerd op 13 aug. 2020 | Leestijd: 2 min

Het belangrijkste om te controleren is het oliepeil. Dat moet tot het juiste niveau reiken en de olie mag niet te oud zijn en niet te veel kilometers meegaan. de ideale frequentie voor een olieverversing is elk jaar of elke 10.000 km. Je vervangt dan best de oliefilter en controleert vitale onderdelen zoals de remmen. Ook de pollenfilter moet worden gecontroleerd en vervangen als deze te vuil is.

Elke 30.000 km of om de twee jaar is het aangeraden om het koel- en remsysteem te ontluchten om de vloeistof te verversen en om de riemen, de ophanging en het uitlaatsysteem te controleren. Aarzel niet om elke 60.000 km of elke 3 jaar de bougies (als u een benzinevoertuig hebt), de dieselfilter, de riemen (distributie en accessoires) en de luchtfilter te vervangen.

Advertentie – lees hieronder verder

Het spreekt voor zich dat de aanbevelingen van de fabrikant verschillen en dat deze periodiciteiten slechts als indicaties gelden. Het blijft ten alle tijden belangrijk om regelmatig te controleren of je voertuig nog steeds in goede staat verkeert. Niet alleen je eigen veiligheid maar ook die van anderen staat op het spel.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie