Praktische info

Met je kinderen op autovakantie: 5 tips om de reis zo aangenaam mogelijk te maken

Wie met kinderen op vakantie met de wagen vertrekt, weet dat dit soms een heel karwei kan zijn. Benieuwd hoe je zo’n lange reis zo aangenaam mogelijk maakt? Hier zijn 5 tips!

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 27/05/2021 | Leestijd: 3 min

1. Plannen, plannen, plannen!

Goed voorbereid zijn, is een must. Wat koffers, reisdocumenten, medicatie en dergelijke betreft: zulke zaken regel je het best een aantal dagen voor vertrek. Houd ook rekening met een langere reistijd dan voorzien en zorg er uiteraard voor dat je wagen correct verzekerd is. Een autoverzekering afsluiten is altijd verplicht, niet alleen als je op vakantie gaat. Weet dat er verschillende types van bestaan en zorg daarom dat je je verzekering goed controleert voordat je op vakantie gaat. Verdiep je van tevoren in de verschillende verzekeringen en kies de juiste.

2. Slapen = rijden

Dat de chauffeur zeer goed uitgerust moet zijn bij het vertrek, ligt voor de hand. Voor meereizende kinderen hoeft dat helemaal niet. Integendeel zelfs: hoe meer ze van de reistijd in dromenland vertoeven, hoe minder zorgen je aan ze hebt. Voor slapende kinderen hoef je bovendien geen pauzes in te lassen, wat ons tot het volgende puntje brengt.

Advertentie – lees hieronder verder

3. Voldoende pauzes inlassen

Kinderen zitten uiteraard niet graag stil, in ieder geval geen uren aan één stuk. Las daarom voldoende pauzes in (toch zeker om de 2 à 3 uur) zodat er kan worden gegeten of naar het toilet kan worden gegaan. De vakantie begint immers al wanneer je de wagen instapt, toch?

4. Hou je kinderen bezig

Urenlang niets doen, daar houden kinderen niet van! Zorg dus voor ontspanning in de wagen: tv, spelletjes, noem maar op. Deze afleiding kan bovendien helpen wanneer iemand wagenziek wordt.

5. Blijf rustig!

Een nerveuze chauffeur zorgt voor nerveuze passagiers. Laat je onderweg dus niet opjagen door zaken die fout (kunnen) lopen en tracht steeds gericht naar oplossingen te zoeken. Houd vooral in je achterhoofd dat je op vakantie bent. Gebeurt er toch wat onderweg? Weet dan dat verschillende autoverzekeraars extra services bieden, zoals vervangend vervoer bij schade of een thuisbrengservice. Je weet maar nooit….

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie