Recreatievoertuigen

Veelzijdige pick-up van Toyota kost 12.000 euro

Toyota heeft de Hilux Champ voorgesteld, een pick-up die je voor een spotprijs naar wens kunt moduleren. Binnenkort ook bij ons?

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 2 dec. 2023 | Leestijd: 2 min

Toyota heeft zijn Hilux pick-up gepresenteerd in een nieuwe gedaante: de Champ. Dit is een volledig modulaire auto die met zowel benzine- als dieselmotoren beschikbaar is en waarvan je het koetswerk in alle varianten kunt laten ombouwen.

Precies deze moduleerbaarheid maakt dit model zo verrassend. Natuurlijk is de voorkant niet flexibel en blijft de voorkant gewoon vast. De laadbak kan daarentegen omgevormd worden om zowat elke uitdaging aan te gaan. Zie het als een soort Meccano-wagen. Heb je een kampeerwagen, een foodtruck, een takelwagen of een winkel op wielen nodig? Na enkele uren werk is een transformatie mogelijk. Volgens Toyota zijn de mogelijkheden eindeloos en speelt het merk in op een reële behoefte aan moduleerbare auto’s, vooral in bepaalde regio’s.

Advertentie – lees hieronder verder

Niet voor ons?

Toyota heeft al aangegeven dat de Hilux Champ in heel Azië op de markt komt. Maar de kans is klein dat we deze Hilux ook in onze contreien zullen zien. Om te beginnen omdat de kwaliteit niet voldoet aan wat wij gewend zijn, maar ook omdat de auto niet ontwikkeld werd om aan de Europese emissie- en veiligheidsnormen te voldoen.

Toyota-Hilux-Champ-Thailand-6 - copie

Wellicht een spijtige zaak, want voor veel zelfstandigen is deze Hilux best verleidelijk. In zijn basisversie kost hij in Thailand iets meer dan 12.000 euro. Het model wordt aangedreven door een 2.0 of 2.7 benzinemotor (139 of 166 pk) of een 2.4 diesel (150 pk).

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon