Spionfoto's

Mercedes ontwikkelt concurrent voor BMW X4

Onze fotografen wisten een prototype van een coupéversie van de nieuwe GLC te verrassen. Deze SUV coupé moet een concurrent worden van de BMW X4.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 15 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

Het is pas enkele weken geleden dat de Mercedes GLC officieel werd gelanceerd door het Duitse merk. Deze opvolger van de GLK volgt het pad van BMW en zal eveneens in een coupéversie worden aangeboden zoals Mercedes dat heeft aangekondigd. Zoals BMW zijn X3 en de afgeleide X4 coupé heeft, zal Mercedes dus ook zijn GLC en zijn GLC Coupé krijgen.

Het huidige Mercedes-gamma is al erg uitgebreid met berlines, breaks, sportwagens en SUV’s in alle maten en alle prijsniveaus. Ondanks die situatie zijn er toch nog enkele niches in de markt te vullen. Ook al krijgt de CLS Shooting Brake wellicht geen opvolger in de niche van de grote coupé-breaks, toch wil Mercedes investeren in een nieuwe niche: die van de kleine SUV coupés.

Advertentie – lees hieronder verder

BMW kende heel wat succes met zijn X6 en zette dat ook met resultaat verder met een SUV coupé in de lagere klasse met de lancering van de X4. Vandaag gaat Mercedes gewoon zijn rivaal volgen in deze niche. De ontwikkeling van het toekomstige model lijkt zelfs vergevorderd volgens de foto’s die onze spionagefotografen wisten te maken.

We ontdekken een amper gecamoufleerde Mercedes GLC Coupé, wat zou kunnen wijzen op een nakende voorstelling. De lijnen gelijken ook erg op die van de concept car waarmee de Duitse constructeur in april uitpakte.

Denkt u dat er plaats is voor een kleine SUV coupé in het gamma van Mercedes ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon