5 automodellen die compleet geflopt zijn

Te lelijk, te slecht afgewerkt, te duur… Redenen genoeg om een bepaald automodel links te laten liggen! Deze 5 hebben in ieder geval veel kopzorgen veroorzaakt bij de merken die ze verkochten, of dat op zijn minst probeerden…

5 automodellen die compleet geflopt zijn

Renault Avantime

Deze Renault zag er speciaal uit maar was dat niet echt. Hij was slecht afgewerkt, duur en niet bepaald spannend om mee te rijden. Tussen 2001 en 2003 hebben amper 8.557 Avantimes het levenslicht gezien. Matra, het bedrijf dat ze bouwde, is zelfs failliet gegaan.

AMC Pacer

De Pacer werd verkocht tussen 1975 en 1980. Hij was niet praktisch noch zuinig en staat tegenwoordig bekend als een van de slechtste auto’s ooit gemaakt.

5 supercars die superslecht hebben verkocht

Rover CityRover

Toen Rover de meubels probeerde te redden door een stadsauto te lanceren, was dat niet de slimste zet van het merk. Uit kostenoverwegingen werd beroep gedaan op de Indiase fabrikant Tata en zijn Indica. De CityRover werd alleen op de Britse markt verkocht maar er niet gebouwd. De productie heeft amper twee jaar geduurd; Rover kon in die tijd 15.000 exemplaren van de hand doen.

Citroën C6

Toen we in 2005 konden kennismaken met de C6, waren de verwachtingen hooggespannen. Jammer genoeg is deze barokke Fransman uitgedraaid op een teleurstelling: zijn dashboard was slordig, de afwerking eveneens en als klap op de vuurpijl stond de elektronica niet op punt. Zeven jaar later stond de teller op 23.384 exemplaren.

Mercedes Vaneo

Met de Vaneo wilde Mercedes potten breken in het familiale ludospace-segment waar de Citroen Berlingo en andere Peugeot Partners met de plak zwaaien. Alleen was deze Mercedes (te) duur, met alle bekende gevolgen van dien. In 2005 verdween hij geruisloos uit de catalogus…