Toppers

5 auto’s uit de jaren ’90 die je “oud” doen lijken

Geschreven door Nicolas Joannès | 29/08/2019

Verbazend of niet, deze 5 automodellen werden meer dan twee decennia geleden op de markt gebracht. Wie nu rondrijdt in een van hen, riskeert “oud” over te komen…

Alfa Romeo 156

alfa_romeo_156

We herinneren ons nog de presentatie van deze sedan, die toen symbool stond voor de vernieuwing van het merk. Met zijn vloeiende lijnen van Walter Da Silva en details zoals de verborgen handgrepen achteraan, trok de 156 de aandacht van heel wat autoliefhebbers. Zijn lancering? In 1997 of al 22 jaar geleden…

Daewoo Matiz

daewoo

Daewoo bracht de Matiz in 1998 op de markt. Nadien leefde het model verder als een Chevrolet, al is ook dat merk vier jaar geleden uit de Belgische automarkt gestapt. Nu is er zowel van Daewoo als van Chevrolet geen sprake meer in ons landje.

Ferrari 360 Modena

modena

De 360 volgde de 355 op en kwam met een pak nieuwigheden, zoals een aluminium carrosserie en nieuwe boordelektronica. Deze Ferrari werd gelanceerd in 1999 en ging in 2005 op pensioen.

Dodge Viper

viper

De Viper was en is een beetje een geschift automodel. Onder zijn motorkap lag een beresterke V10, terwijl er geen elektronische hulpmiddelen zoals ABS of tractiecontrole aanwezig waren. De eerste generatie dateert al van 1992. Da’s 27 jaar geleden!

Fiat Multipla

multipla

De Mutipla uit de jaren ’90 was een verrassing op gebied van design en wordt soms “de lelijkste auto ooit” genoemd. Toch had hij ook troeven. Zo kon hij bijvoorbeeld zes passagiers op twee rijen kon vervoeren. Zes jaar na zijn lancering kreeg hij een facelift die een groot deel van zijn speciale karakter wegnam.

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Alfa Romeo 156 nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Alfa Romeo 156 Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Alfa Romeo 156 met opties en standaarduitrusting

GIULIA

Alfa romeo

GIULIA

Vanaf € 34.900

GIULIETTA

Alfa romeo

GIULIETTA

Vanaf € 26.190

STELVIO

Alfa romeo

STELVIO

Vanaf € 44.490

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Alfa Romeo 156

Onze partners