5 betaalbare sportieve auto’s voor jonge chauffeurs

Op zoek naar een kleine, tweedehandse hatchback die binnen je budget past maar ook goed vooruitgaat? Wij stellen deze 5 bijzonder prettige modellen voor…

5 betaalbare sportieve auto’s voor jonge chauffeurs

1. Suzuki Swift Sport

De Swift Sport van 2007 puurt 125 pk uit een atmosferische 1.6-litermotor en da’s fun verzekerd. Indertijd kostte hij nieuw amper € 16.000. De harde plastics aan boord worden ruim gecompenseerd door zijn fantastische chassis en stuurgedrag. Een héérlijk bakje, die Suzuki.

2. Peugeot 206 S16

5 “betaalbare” occasies van topmerken

Over het uiterlijk van de S16 valt er niet veel te zeggen, al is deze 206 toch krachtig genoeg met 137 pk komende van een 2-litermotor. Zijn versnellingsbak kon preciezer en de 206 RC was beter, maar toch blijft dit een interessante aankoop.

3. Ford Fiesta ST

De Fiesta ST werd ontwikkeld door Fords RS-afdeling. In 2005 liet dit model zich aandrijven door een 150 pk sterke, atmosferische 2-liter die zich zeer gewillig opstelde. Leuk om mee te rijden, niet duur in aankoop.

4. Renault Clio RS

Na de Clio Williams, die voor alle duidelijkheid niét door het gelijknamige F1-team werd ontwikkeld, kwam Renault met de Clio RS op de proppen. Die kleine hatchback was toen goed voor 172 pk en best lawaaiig. Sensaties verzekerd met deze Fransman…

5. Fiat Panda 100 HP

Sportief ziet deze Panda er allerminst uit, maar toch produceert zijn kleine 1.4-litermotor een alleraardige 100 pk. Gecombineerd met zijn speelse onderstel was dit indertijd een echt toppertje. Maar wie kent hem nog?