Toppers

De 5 elektrische auto’s waar we het meest naar uitkijken

Geschreven door Joris Bosseloo | 17/10/2018

Hoewel er wereldwijd nog niet zo heel veel elektrische auto’s verkocht worden, zetten veel constructeurs in op de zogenaamde EV. Naar deze 5 modellen kijkt onze redactie het meest uit.

1. Volkswagen I.D. Buzz Concept (2021)

Eerst was er de Microbus Concept in 2001, tien jaar later volgde de Bulli Concept en nog eens een decennium daarna – in 2021 – zou de er eindelijk een productversie moeten zijn van de I.D. Buzz. Met dat busje zou je 500 km aan een stuk elektrisch kunnen rijden, volgens VW. Volkswagen is zelfs werklui niet vergeten: op het afgelopen autosalon van Hannover had het merk al een conceptuele, elektrische lichte vracht laten zien.

e-Legend front

2. Peugeot e-Legend (20??)

Dé ster van het autosalon van Parijs was de Peugeot e-Legend, een elektrische wedergeboorte van de 504 Coupé van weleer. Jammer genoeg is het nog niet helemaal duidelijk wat het merk ermee van plan is.

Honda Urban EV Sports EV

3. Honda Urban EV (2019) en Sports EV (2020)

Op het autosalon van Frankfurt had Honda de Urban EV tentoongesteld, een 100% elektrische stadswagen met een seventies-look die heel erg aan een oude Civic doet denken. Enkele maanden later, op het salon van Genève, werd dan de Sport EV gepresenteerd die hint naar de ten grave gedragen CRX. Het goede nieuws is dat de eerste volgend jaar in productie gaat en dat de tweede iets later volgt. Het slechte nieuws: de autonomie is voor beide beperkt tot 240 km…

Vision E

4. Skoda Vision E (2021)

Skoda heeft de laatste tijd vaak van zich laten horen. Op het salon van Parijs liet het Tsjechische merk de sportieve Karoq RS en Vision RS zien en in de toekomst mogen we een grote elektrische SUV verwachten, een model waarvan deze Vision E de voorbode is. Volgens Skoda rijd je er 500 km ver mee zonder bij te laden.

PB18

5. Audi PB18 (202?)

De Audi R8 wordt binnenkort op een facelift getrakteerd en wie weet wordt hij daarna wel vervangen door een 100% elektrische sportwagen. Daarvan bestaat zelfs al een conceptcar: de PB18, die tijdens de Concours d’Elegance in Pebble Beach aan het grote publiek werd voorgesteld (vandaar de naam). Audi inspireerde zich op zijn overwinningen in Le Mans en propte 3 elektromotoren in die PB18, goed voor een gecombineerd vermogen van 775 pk. Het rijbereik zou ook hier weer 500 km bedragen.

Sociale media

Aarzel niet om dit artikel te delen

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Volkswagen nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Volkswagen Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Volkswagen met opties en standaarduitrusting

ARTEON

Volkswagen

ARTEON

Vanaf € 37.720

CADDY

Volkswagen

CADDY

Vanaf € 19.730

CROSS UP!

Volkswagen

CROSS UP!

Vanaf € 14.990

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Volkswagen

Onze partners