Toppers

“De meest en minst betrouwbare sportwagens op de markt”

De Britse website ‘Whatcar?’ voerde een betrouwbaarheidsenquête uit onder eigenaars van sportwagens. Dit zijn de winnaars en verliezers van dit onderzoek.

Geschreven door Maxime Hérion | 28/04/2021

3e: BMW 4 Reeks Coupé/Cabriolet (2014-2021)

19% van de eigenaars van de BMW 4 Reeks Coupé/Cabriolet zegt problemen te hebben ondervonden. Die waren geconcentreerd rond de uitlaat, het koetswerk, de versnellingsbak, de koppeling en de besturing.

1e aequo: BMW 2 Reeks Coupé/Cabriolet (vanaf 2014)

De BMW 2 Reeks scoort goed, ook al ondervond hij problemen met het koetswerk, het elektrische systeem en de silent blocs van de motor.

Advertentie

1e: Volkswagen Arteon (vanaf 2017)

Slechts 7% van de eigenaars van de VW Arteon meldt problemen, voornamelijk met de uitlaat. Het merendeel van de problemen werd door de constructeur opgelost. Niet echt een sportwagen, maar goed…

En daarnaast zijn er ook iets minder goede leerlingen:

3e: Porsche 911 (2012-2020)

Met een betrouwbaarheidsscore van 90,1% blijft de Porsche 911 een goede auto, hoewel hij toch tussen de laatste 3 prijkt. We leren dat het koetswerk in 21% van de gevallen problemen oplevert. Het onderzoek vertelt ons ook dat verschillende eigenaars verplicht werden om te betalen voor sommige reparaties, wat niet in het voordeel van deze auto is.

2e: Porsche Panamera (vanaf 2016)

47% van de Porsche Panamera’s heeft één of meer schadegevallen gekend. Deze hadden te maken met het koetswerk, maar ook met de airco, de remmen, de motor, de uitlaat en de binnenbekleding.

1e: Porsche Boxster/ Cayman (vanaf 2016)

Volgens deze enquête heeft 25% van de Boxsters/Caymans in het Verenigd Koninkrijk problemen gekend, waarvan 10% met betrekking tot de motor en het elektrische systeem. De getroffen auto’s hadden vaak immobiliserende storingen, terwijl veel eigenaars de onaangename ervaring hadden om soms rekeningen van meer dan 1.000€ te moeten betalen.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook