TOP 5 automodellen er kwamen dankzij wijlen Ferdinand Piëch

Ferdinand Piëch, voormalig CEO van Volkswagen, is op 27 augustus 2019 op 82-jarige leeftijd overleden. De landgenoot van Arnold Schwarzenegger werd door sommige van zijn medewerkers als een dictator beschouwd, al was hij ook degene die de VW Group zoals we die vandaag de dag kennen, heeft gevormd. Dit zijn ‘s mans vijf strafste prestaties.

TOP 5 automodellen er kwamen dankzij wijlen Ferdinand Piëch

Bugatti Veyron

Dankzij Piëch werd Bugatti begin deze eeuw nieuw leven ingeblazen. De Veyron was bij zijn lancering de snelste auto op de markt.

Volkswagen Phaeton

Piëch wilde een superdeluxe Volkswagen en die kwam er met de Phaeton. Een groot succes werd deze slee niet, al was het wel een toonbeeld van kwaliteit… met Bentley-genen!

Autotests op Gocar: 5 modellen die blijven nazinderen

Volkswagen XL1

Deze ultralichte tweezitter is een dieselhybride en was beperkt in oplage. Amper 250 XL1’s hebben sinds 2013 het levenslicht gezien. Zijn gemiddelde brandstofverbruik? 0,9l/100km!

Audi Quattro

Ferdinand Piëch was ook voor de beruchte, vierwielaangedreven Quattro van Audi. Vandaag wordt die benaming nog steeds gebruikt voor alle modellen met integraalaandrijving.

Porsche 917

Deze Porsche was de overwinnaar van de 24U van Le Mans in 1970 en in 1971. Piëch ontwierp dit racemonster samen met zijn team, tegen ieders advies in. De 917 was de gedoodverfde concurrent van de Ford GT40 en de Ferrari 512.