Toppers

Top 5 cabrio’s uit de jaren 90 gekozen door de redactie

In de jaren 90 was er voor ieder wel wat wils op vlak van cabrio’s. Die modellen zijn nu op de tweedehandsmarkt terug te vinden, al dan niet aan een zacht prijsje. Een selectie van onze redactie.

De Redactie | Gepubliceerd op 18 jun. 2019 | Leestijd: 2 min

Peugeot 306

Ja hoor, Pininfarina heeft de lijn van deze mooie Peugeot 306 cabriolet ontworpen. Dankzij het voordelige plastic, kende de wagen snel succes en tegenwoordig vinden we hem tegen redelijke prijzen op de tweedehandsmarkt: met minder dan € 5.000 kom je toe voor een mooi exemplaar.

Advertentie – lees hieronder verder

Volvo C70

De Volvo C70 is eerst verschenen als coupé in 1996 en werd het jaar nadien uitgebracht als cabrio. Onder de motorkap vond je een vijfcilinder benzinemotor met veel koppel terug. Perfect voor heerlijke tochtjes! Maar let op, de interessante prijzen (minder dan € 5.000) gaan wel gepaard met een hoge ecomalus (in Wallonië).

BMW Z3

De BMW Z3 had een prachtige lijn en kon worden uitgerust met een viercilinder motor. Wij waarderen hem vooral met zes cylinders op een rij en dan vooral in de M-versie met 3,2l en 321 pk. De waarde van het model stijgt wel sterk en de prijzen torenen gemakkelijk boven de € 30.000 uit op de markt der youngtimers.

Ferrari F355

Laten we nog wat verder dromen, over de Ferrari F355. Vroeger sierde een poster van deze wagen met een V8, 380 pk en een prachtige lijn onze kamer. Verder dan een poster zullen we niet geraken: reken al maar snel € 50.000 voor een exemplaar met weinig kilometers.

Suzuki Vitara

We sluiten de selectie af met een origineler model: verschillende 4×4 uit die tijd waren ook zonder dak beschikbaar, zodat je kon genieten van de frisse lucht. De Suzuki Vitara was er zo een. Te vinden voor minder dan € 5.000.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie