Toppers

TOP 5 dienstwagens van James Bond

Zelf kunnen we natuurlijk alleen maar dromen van dienstwagens zoals die van James Bond. Gaat het niet om de exclusiviteit van bepaalde modellen, dan toch zeker over de gadgets… Dit is onze top 5 van de coolste 007-bakken.

Geschreven door Joris Bosseloo | 27/08/2019

Lotus Esprit S1, de onderzeeër

Esprit

In The Spy Who Loved Me uit 1977 beschikt Roger Moore over een witte Lotus Esprit S1 waarmee hij ook kan duiken. Een héérlijke scène is dat geworden (zie de video onderaan dit artikel).

BMW 750iL, de onverwoestbare

750

In 1997 had Pierce Brosnan (voor even) een BMW 750iL die een bende slechteriken maar niet gesloopt kreeg. 007 bestuurde ‘m nadien met een touchpad, tot de onvermijdelijke crash. Te zien in Tomorrow Never Dies.

Toyota 2000 GT, de sierlijke

2000 GT

De enige Japanse auto die ooit een deftige rol in een Bond-film heeft gekregen, ook al bestond er in de echte wereld geen cabrioversie van de 2000 GT.  Sean Connery zat achter het stuur en de prent heet You Only Live Twice. Da’s alweer van 1967 geleden…

Aston Martin V8 Vantage, de skiër

V8

In 1987 mocht Timothy Dalton met deze brute Aston Martin op schok in The Living Daylights. De bijzonderheden van deze Britse coupé? Zijn spijkerbanden, intrekbare ski’s, lasers om staal te snijden, raketten…

Aston Martin DB5, de ultieme

DB5

Wie James Bond zegt, denkt automatisch Aston Martin DB5. Het bewijs van zijn iconische status? Verschillende Bonds hebben ermee rondgereden en onlangs werd zo’n “007-mobiel” verkocht (inclusief gadgets) voor de mooie som van 6,4 miljoen dollar.

Vidéo via Movieclips/YouTube

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook