Toppers

TOP 5: De beste “GTI’s” ooit

Sinds de komst van de allereerste GTI zo’n 40 jaar geleden, zijn er tal van heerlijke scheurijzer(tje)s de revue gepasseerd. Dit zijn onze 5 favoriete snelle hatchbacks ooit!

De redactie | Gepubliceerd op 29 dec. 2020 | Leestijd: 2 min

Peugeot 205 GTI 1.9

Peugeot 205 GTI 1.9

Deze kleine Peugeot uit de jaren ’80 was 130 pk sterk en koppelde een redelijke aankoopprijs aan een hele hoop fun. Dat er nog steeds veel liefhebbers van de 205 GTI rondlopen, merk je aan de huidige prijzen.

Advertentie – lees hieronder verder

Volkswagen Golf I GTI

Volkswagen Golf I GTI

In de tweede helft van de jaren ’70 tot leven gewekt en nog steeds tot de verbeelding sprekend: de VW Golf GTI is een regelrecht icoon. Buiten de Golf krijgen ook de Polo en de Up het bijzondere embleem opgespeld.

Renault Clio Williams

Renault Clio Williams

Na de Renault 5 GT Turbo en voor de Clio RS, hebben we met de Clio Williams kunnen kennismaken. Die kleine hatchback had een atmosferische tweeliter onder de kap die 150 pk ontwikkelde. Je herkent een Clio Williams aan zijn specifieke blauwe lak en goudkleurige wielen.

Ford Focus ST

Ford Focus ST

Van de tweede generatie Ford Focus bestond ook een ST-versie, uitgerust met een vijfcilindermotor die je ook in de Focus RS terugvond. Die RS-versie was sneller en bekender maar de ST bood al heel mooie sensaties voor een aanvaardbaar budget.

Honda Civic Type R

Honda Civic Type R

Laat ons dit lijstje eindigen met een Japanner, meer bepaald met de Honda Civic Type R toen die zich (toen nog) door een atmosferische motor met twee liter cilinderinhoud liet aandrijven. Dankzij het veelgeprezen V-TEC-systeem mocht je de toerennaald tot 8.000 tr/min brengen. Deze Type R was zowel snel als efficiënt. En leuk.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon