Top 5 vrouwelijke racepiloten

In België kent bijna iedereen Vanina Ickx, dochter van Jacky Ickx en zelf een begenadigd coureur. Daarnaast is er natuurlijk onze eigenste Danique Aelaerts, racepilote én driftkampioene… Nog niet genoeg namen? Hier is onze top 5 vrouwelijke racepiloten van vroeger en nu!

Top 5 vrouwelijke racepiloten

Michèle Mouton

De koningin van de rallysport, dat was de Franse Michèle! Ze reed competitie tussen 1974 en 1987 en nam ook deel aan de 24 Heures du Mans en de heuvelklim van Pikes Peak.

Danica Patrick

6 vrouwelijke pioniers in de auto-industrie

In de USA is Danica Patrick zeer bekend bij het grote publiek. Naast haar rijkunsten in NASCAR en IndyCar, toont ze haar persoonlijkheid maar al te graag in verschillende televiesieshows.

Sabine Schmitz

De Nordschleife van de Nürburgring wordt ook wel “de groene hel” genoemd. Het is een uitputtend circuit en velen gaan er uit de bocht. Sabine Schmitz kent de omloop echter op haar duimpje. Niet voor niets wordt ze de koningin van de Nürburgring genoemd.

Lella Lombardi

Deze Italiaanse is de enige vrouw die ooit punten kon scoren Formule 1. Alhoewel, punten… In 1975, tijdens haar tweede race in de F1 eindigde ze 6de aan boord van een March-Ford Cosworth. Dat resultaat was goed voor een half punt.

Sarah Bovy

We eindigen deze top 5 met een Belgisch tintje. Op amper 16-jarige leeftijd werd ze kampioene in de Formule Renault 1.6 en ze heeft al 4 deelnames aan de 24u van Spa op haar conto.