Tuning

500 pk voor Brabus B40

Wat snelle Mercedessen betreft, is vooral de officiële tuner van het Duitse merk AMG bekend. Maar er bestaan ook valabele alternatieven voor wie zich van de massa wil onderscheiden. Bijvoorbeeld Brabus, dat zopas zijn interpretatie van de nieuwe G Klasse onthulde.

Belga | Gepubliceerd op 20 aug. 2018 | Leestijd: 2 min

In deze B40 (de naamcode bij Brabus) stijgt het vermogen van de 4.0 V8 van de originele 422 pk tot maar liefst 500 pk. Daarmee lukt de sprint van 0 tot 100 km/u in slechts 5,7 seconden. De topsnelheid blijft beperkt tot 210 km/u. Daarnaast nam ook het koppel met 100 Nm toe tot 710 Nm, met veel souplesse en heftigere hernemingen als resultaat.

De Brabus-ingenieurs hebben grondig gewerkt op de elektronica om het voertuig in alle omstandigheden (op de weg en offroad) betrouwbaar te houden. De G Klasse B40 heeft trouwens een garantie van 3 jaar en 100.000 km. Wat de look betreft zorgen de 23″ velgen voor een zeer opvallend accent en benadrukt een speciale uitlaat het enorme potentieel van de V8. Als kers op de taart onderstrepen nog tal van andere leuke details het exclusieve karakter van deze uitzonderlijke 4×4.

Advertentie – lees hieronder verder

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie