Tuning

Duits tuner MTM toont Audi S8 met … 802 pk

Sommige tuners maken er een sport van om te overdrijven en zien het als hun handelsmerk. Duits specialist MTM (Motoren Technik Mayer) is er zo eentje. In november toonde hij een eerder explosieve S8 die hij tot S8 Talladega MTM doopte. Die versie leverde 760 pk en haalde 945 Nm aan trekkracht. In Genève deed hij nog beter met een evolutie van deze versie.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 6 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Die gaat als Talladega S door het leven. Hij maakt het verschil met een indrukwekkende spoiler op de achterklep en een iets agressievere bodykit. Hij rolt ook op 21 duim grote Bimoto-velgen. Deze afgeleide heeft bovendien recht op keramische carbonremmen. De banden meten 295/30 ZR en de wagen beschikt uiteraard over een pneumatische demping.

Onder de motorkap vinden we een motor die waanzinnige prestaties levert. De bestaande 4.0 V8 biturbomotor ziet zijn vermogen stijgen van 760 naar 802 pk. Het koppel neemt 5 Nm toe en klokt af op 950 Nm. Deze prestaties zijn zondermeer indrukwekkend als je weet dat de basismotor 520 ontwikkelt !

Advertentie – lees hieronder verder

Met een dergelijke motorisatie kan je maar beter zachtaardig omspringen met het gaspedaal, wil je je rijbewijs behouden. De constructeur stelt dat de oefening tot 100 km/u in amper 3,1 seconde lukt en dat je na 9,9 tellen 200 km/u rijdt. 300 km/u tikt hij na 29,9 seconden aan en de topsnelheid bedraagt 350 km/u. Je betaalt hem 100.000 euro meer dan een gewone S8, ofwel 225.250 € !

Ziet u zichzelf al aan het stuur van zo’n extreme Audi ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon