Tuning

ABT transformeert Audi Q7 in QS7

De Duitse tuner Abt nam het koetswerk van de Audi Q7 stevig onder handen. Dat levert een sportievere en krachtigere look op, maar over de motoren is voorlopig nog niets bekend.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 13 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

Dit is het lot van alle luxe-SUV’s tegenwoordig. Kort na hun voorstelling storten de tuners zich erop om zo snel mogelijk hun aangepaste versie van het koetswerk en de motor aan te bieden. Dit keer heeft Abt de primeur met de nieuwe Audi Q7.

We vinden het gebruikelijke menu terug dat door de tuners wordt aangeboden: een minder discrete aerodynamische kit met nieuwe bumpers, spoilers, zijschorten en een diffusor achteraan. Optioneel is er zelfs een stevige achtervleugel verkrijgbaar. Sommige zullen er dol op zijn, terwijl andere het maar niets vinden.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze interpretatie van Abt werd QS7 gedoopt en mag dus niet verward worden met de SQ7, de sportieve versie van Audi zelf die weldra wordt voorgesteld en wellicht veel discreter zal uitvallen. Voor zover Audi Q7 en discretie natuurlijk met elkaar te rijmen vallen.

De directeur van ABT, Hans-Jürgen Abt, zei over de QS7 op 22-duimsvelgen: “Met onze koetswerkelementen wilden we ook visueel onderstrepen dat de Q7 van de tweede generatie lichter en sportiever is dan zijn voorganger.”

Vindt u dat de lijnen van deze door Abt getunede Audi Q7 echt lichter uitvallen?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon