Tuning

Alfa Romeo 4C is sneller dan 300 km/u

De tuner Pogea Racing heeft een veeleer bijzondere oefening klaar voor de Alfa Romeo 4C. Zo werd de motor aangepast en ook aan het koetswerk werd gewerkt zodat deze kleine Italiaanse coupé voortaan 301 km/u snel is.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 3 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

We kennen Pogea Racing al van de aangepaste 500 Abarth. De tuner bouwde immers een aangepaste variante van dit kleine bommetje dat ruim 260 km/u haalde door het motorblok op te drijven tot een slordige 331 pk. Vandaag richt Pogea Racing zich tot een ander merk uit de Fiat groep, namelijk Alfa Romeo met een oefening op de 4C.

De preparateur zorgt voor aerodynamische verbeteringen met een nieuwe voorbumper en een achterspoiler die voor 35 kg extra neerwaartse druk zorgt vanaf 160 km/u. Er komt ook een verbeterde diffuser en een nieuwe uitlaatlijn. Om ook het gewicht binnen de perken te houden, voorziet men tal van elementen uit carbonvezel.

Advertentie – lees hieronder verder

Ook het motorblok werd aangepast. De 1742 cc grote viercilinder die standaard 240 pk en 350 Nm levert, wordt opgevoerd tot 313 pk en 435 Nm. Er komt tevens een tussenoplossing met 293 pk en 415 Nm. Er is nog steeds een groot verschil met de 500 pk die recent werd aangekondigd voor de Alfa Giulia maar deze bewerkte 4C haalt mede omwille van zijn pluimgewicht toch een topsnelheid van 301 km/u. Voor de oefening tot 100 km/u heeft deze spurter slechts 3,9 seconden nodig en na amper 14,2 tellen rijdt hij al 200 km/u.

Bent u met deze argumenten overtuigd van de efficiëntie van deze “4C” ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon