Tuning

Brabus 900: de tovenaar doet het weer! (+VIDEO)

Brabus heeft zopas zijn nieuwste creatie getoond op basis van de Mercedes S-klasse, en zoals we dat van de Duitse tuner gewend zijn, is het beste niet goed genoeg! Het is duidelijk geen toeval dat deze creatie kortweg ‘900’ wordt genoemd …

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 16 nov. 2017 | Leestijd: 2 min

Dit getal is een verwijzing naar het wanzinnige vermogen dat de V12-motor levert. De tuner gebruikt de motor die onder de kap van de Maybach S650 zit als basis en die levert standaard ‘slechts’ 630 pk. Brabus heeft de motor opgeboord van 6 naar 6,3 liter zodat ook het motorkoppel explodeert tot 1.500 Nm!

De rest van de auto wordt navenant aangepast: zo komt er een specifieke uitlaat en een carbon airbox met een vergulde coating om de koeling te verbeteren. De prestaties gaan er danig op vooruit wat de oefening 0 naar 100 km/u lukt in amper 3,2 seconden! Dit zijn erg indrukwekkende cijfers voor een bolide met een massa van ongeveer 3 ton!

Advertentie – lees hieronder verder

Tot slot is er ook het visuele aspect want deze Brabus oogt erg gespierd dankzij de nieuwe bumpers en een aangepast radiatorrooster maar het wordt geen extravagant allegaartje want ook daar is Brabus toe in staat.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon