Tuning

Brabus Mercedes-Benz C-Klasse speelser …

Wie de nieuwe C-Klasse van Mercedes een beetje te braaf vindt, wordt op zijn of haar wenken bediend bij huize Brabus. Deze Duitse tuner heeft net het personaliseringsprogramma voor de C-Klasse berline onthuld. We zien uiteraard optische kits maar men voorziet ook mechanische evoluties.

| Gepubliceerd op 27 aug. 2014 | Leestijd: 2 min

De liefhebber van het genre kan de C-Klasse uitrusten met elementen die het design een extraatje geven. Het gamma start bij een eenvoudige bumperlip, over een bijgewerkte bumper tot aangepaste deurschorten met een verlicht Brabus-opschrift. Achteraan levert men een bumper met diffuser en een kleine spoiler op de koffer. De tuner monteert naar wens 18-, 19- of 20 duim grote velgen. Ze zijn beschikbaar met drie verschillende tekeningen : Monoblock F, R of Q. Omdat Brabus een breed gamma wil leveren, zit er ook een aangepast onderstel, voorzien van Billstein-dempers, in het aanbod. Voor het interieur is er een ruime waaier aan bekledingsmaterialen die vooral een sportieve sfeer wil scheppen. Er is voor elk wat wils.

Op dit ogenblik is er nog geen explosieve Brabus-oefening voor de C-Klasse. Er bestaan al wel elektronische kits die het vermogen en het koppel van de C200 en de C220 Bluetec opkrikken. Met de B20.2-kit ontwikkelt de C200 een stevige 225 pk en 330 Nm aan trekkracht. De C220 Bluetec is goed voor 220 pk en 450 Nm. Die laatste spurt na de vitaminekuur in amper 7,1 seconden naar 100 km/u en haalt en top van 240 km/u.

Advertentie – lees hieronder verder

Valt u voor de C-Klasse volgens Brabus ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon